Ne aramıştınız

17 Aralık 2010 Cuma

TUZLU KEK


Tuzlu kekleri çok severim. Bu tarif ise bir harika... Ben fazla malzeme kullandığım için oldukça yoğun bir aroma ve lezzet elde ettim. Denemelisiniz.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım bardak süt
  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak kaşar( ben fazladan 1 bardak kadar beyaz peynir de koydum)
  • 1 bardak mısır unu
  • 1,5 bardak buğday unu
  • 1 sap dereotu ( ben 1 bağ dereotu, 1 bağ maydanoz, 2 sap yeşil soğan, 2 sap da yeşil sarımsak kullandım)
Yapılışı:
  • Yumurtaları mikserle rengi açılana kadar çırpın.
  •  Süt, yoğurt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Peynir ve ince ince doğranmış yeşillikleri de ilave edip iyice karıştırın.
  • Elemiş olduğunuz mısır unu,un ve kabartma tozu karışımını ekleyip iyice karıştırın.
  • Tepsinizi ya da kek kalıbınızı margarinle yağlayıp unlayın ve harcı içine dökün.
  • 170 derecede pişirin(ben fırını önceden ısıttım ama karbonat kullanılmadığı için soğuk da olsa farketmez)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.