Tuzlu kekleri çok severim. Bu tarif ise bir harika... Ben fazla malzeme kullandığım için oldukça yoğun bir aroma ve lezzet elde ettim. Denemelisiniz.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak kaşar( ben fazladan 1 bardak kadar beyaz peynir de koydum)
- 1 bardak mısır unu
- 1,5 bardak buğday unu
- 1 sap dereotu ( ben 1 bağ dereotu, 1 bağ maydanoz, 2 sap yeşil soğan, 2 sap da yeşil sarımsak kullandım)
Yapılışı:
- Yumurtaları mikserle rengi açılana kadar çırpın.
- Süt, yoğurt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın.
- Peynir ve ince ince doğranmış yeşillikleri de ilave edip iyice karıştırın.
- Elemiş olduğunuz mısır unu,un ve kabartma tozu karışımını ekleyip iyice karıştırın.
- Tepsinizi ya da kek kalıbınızı margarinle yağlayıp unlayın ve harcı içine dökün.
- 170 derecede pişirin(ben fırını önceden ısıttım ama karbonat kullanılmadığı için soğuk da olsa farketmez)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.