2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık domates salçası
1 barsak et suyu
1 bardak süt
2 bardak domates suyu(yazdan dondurucuya koymak için doğradığım domateslerin suyunu ayırmıştım) ya da hazır domates püresi
Kıvamına göre yeterince su
Tuz, baharat(bence kekik ve nane domates çorbasının olmazsa olmazı)
Üzerine serpmek için kaşar rendesi
Yapılışı:
Unu tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ardından yavaş yavaş (topaklanmaması için karıştırarak) süt, et suyu ve 2 bardak kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak kaynamasını bekleyin. İyice fokurdayıp kıvam ( ben biraz daha koyu kıvam istediğim için kaynadıktan sonra 1 kahve fincanı kadar tel şehriye ekledim) alınca tuzunu ayarlayın. Baharatını ekleyip altını kapatın. Kaselere paylaştırıp üzerlerine kaşar rendesi serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.