Malzemeler:
1 bardak nohut
1 bardak kuru fasulye
1-1,5 bardak aşurelik buğday(dövme)
1 bardak kuru kayısı
1 bardak kuru üzüm
2 adet elma(soyulup istenen irilikte doğranacak)
1 bardak kadar tüm fındık
1 portakal kabuğu rendesi
2 bardak süt
Arzuya göre şeker
Yapılışı:
Nohut, fasulye ve buğdayı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşladım. Daha sonra hepsini sularuyla birlikte aynı tencereye aldım. Bir süre birlikte kaynattıktan sonra(kıvamı koyulaşmaya başlayınca) süt, yeterince su(az gelirse tekrar eklenebilir, fazla gelirse biraz nişastayla kıvam verilebilir), portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm ve elmaları ekledim. Elmalar yumuşamaya başladığında kayısıları ekledim. Ama kayısıları daha sonra koysaydım daha iyi olacaktı. İstediğim kıvamı elde edince(nasılsa soğuduğunda katılaşıyor diye ben biraz sulu bıraktım) tadına bakarak az az şeker ilave ettim. En son bütün halindeki fındıkları da koyup ocağı kapattım. Sıcakken kaselere boşaltıp tarçın ve susamla süsledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.