Tarifin orijinali Pembeli'nin Mutfağı'na ait. ben ufak tefek değişiklikler yaptım. Oğlum ve eşim bayıldılar lezzetine. Hatta bir arkadaşım da çok beğendi ve içinde muz var zannetti. Bu da bana güzel bir fikir verdi. Bir dahakine muz da ekleyeceğim inşallah.
Malzemeler:
5 su bardağı süt
15-16 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker (fazla tatlı sevenler miktarı artırabilir. Biz az şekerli sevdiğimiz için bu ölçü tam bize göre oldu)
2 pkt çikolatalı krem şanti (toz olarak)
Üzerini bulamak için hindistan cevizi
Yapılışı:
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp iyice kaynayıncaya ve kıvamını buluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp tencereyi bir kenara alarakbiraz soğumasını bekliyoruz. İçine el girecek kadar soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice yoğuruyoruz. İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp her tarafını hindistan cevizine buluyoruz. en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirip (tercihen 1 gece dinlendirin. Ertesi güne tadı çok daha güzel oluyor) servis yapın.
irmiklisini hiç yapmadım denemek isterim elleri
YanıtlaSilne sağlık....
teşekkürler. kesinlikle tavsiye ederim. irmikler yoğururken biraz ezildiğinden yerken irmikli olduğu pek belli olmuyor.
YanıtlaSil