Ne aramıştınız

22 Nisan 2011 Cuma

KEKLİ BAKLAVA


Süper bir lezzet. Ama bir daha yapmam. Neden derseniz; o kadar güzel bir tadı var ki diyetteyken ve tam da kilo veriyorken bundan o kadar çok yedim ki. İşte bu yüzden bir daha yapmak istemeyeceğim kadar harika birşe bu :)) Deryayla'dan aldığım tarifi yazması benden, yapıp-yeyip pişman olması sizden :)
Malzemeler:
Şerbeti için:
3,5 su b. su (ben süt kullandım)
3,5 su b. şeker (ben 2,5 b. kullandım)
3 damla limon suyu (ben kullanmadım)
Keki için:
3 yumurta
1 su b. şeker
1 su b. un
1,5 su b. dövülmüş ceviz
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Ayrıca;
20 adet baklavalık yufka
125 gr tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritip fırın tepsisini yaplıyoruz. Daha sonra 2 yufkayı tepsiye yayıp üzerine tereyağı sürüyoruz. Her 2 yufkada bir bu şekilde yağlayarak toplam 10 yufkayı kullanmış oluyoruz.
Kek için yumurtaları ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kek hamurunu yufkaların üzerine yayıp her iki yufkada bir yağlama işlemini yaparak yufkaları bitiyoruz. Kalan yağı yufkaların üzerine gezdirip bıçakla dilimliyoruz. Önceden ısıttığımız 175 der.lik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. 1 saat bekletip servis yapıyoruz.

2 yorum:

  1. Bence de çok tehlikeli bir tarif bu, çok can çektirici. Kışa inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. ben o gün bugündür bir daha yapmadım korkumdan. ama bayram tatlısı olarak yapmaya karar verdim. eminim çok beğenilecek. en azından koca tepsiyi kendim yememiş olurum :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.