Doğaçlama bir tarif. Nasıl yapsam diye düşünürken ortaya nefis, sıcacık bir çorba çıktı.
Malzemeler:
Yerelması (miktar veremiyorum)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 bardak et suyu
Yeterince süt
Tuz, baharat
Yapılışı:
Yerelmaları soyulup irice doğranır ve limonlu suda bekletilir. Soğan ve sarımsak doğranıp az yağda sotelenir. Üzerine, sudan çıkarılan yerelmaları koyulup bir süre karıştırılarak sotelenir. Yerelmaları yumuşayınca üzerine et suyu ve süt eklenir, pişmeye bırakılır. İyice pişince tuzu ve baharatı ayarlanır (ben çok az yenibahar ve karabiber kullandım). Blendırdan geçirilir. Kaselere paylaştırılıp üzerine tereyağlı biber gezdirilir ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.