Ne aramıştınız

25 Nisan 2011 Pazartesi

PORTAKALLI KEREVİZ

Kereviz yiyemeyenler bir de böyle denemeli. Çünkü portakal suyu, kerevizin kokusunu alıyor, tadı da kremamsı bir hale geliyor. Biz çok beğendik.
Malzemeler:
1 adet iri soğan
1 adet iri havuç
2-3 adet kereviz (yapraklarını da kullanılacak)
4-5 adet portakalın suyu
1-2 kaşık kadar ayçiçek ya da mısırözü yağı
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır. Halka halka doğranmış havuçla birlikte 1-2 kaşık sıvıyağda öldürülür. Ardından yarımay şekline doğranmış kerevizler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kerevizlerin rengi dönmeye başlayınca portakal suyu ve kereviz yaprakları eklenir (portakal suyu kerevizlerin 1 cm kadar altında kalacak). 15-20 dk pişirilir. Ocağı kapatmadan önce tuzu ve biberi ayarlanır, 1 fincan kadar zeytinyağı dökülür ve ocak kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.