Ne aramıştınız

14 Mayıs 2011 Cumartesi

AÇMA HAMURUNDAN PATATESLİ POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
1 pkt yaş maya
Aldığı kadar un
Arzuya göre iç harcı (ben patatesli kullandım)
Üzeri için: yumurta sarısı
Susam-çörekotu
Yapılışı:
Mayayı ılık sütün içinde eritin. Tüm malzemeleri ekleyerek yumuşak kıvamlı (ele belli-belirsiz yapışabilir. kulak memesindan daha yumuşak olacak) bir hamur elde edin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Ardından hamurdan parçalar alıp açma şekli verin ya da istediğiniz iç harcını kullanarak poğaça şekline kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepside bir süre daha  mayalandırabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180-190 der.lik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.