Ne aramıştınız

28 Şubat 2012 Salı

KREMALI MANTAR

Et yemeklerinin yanına çok çok yakışan bir lezzet. Yapımı da çok da kolay. 
Malzemeler:
Kültür mantarı
Süt kreması
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Fırın, 180 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Mantarlar irice doğranıp çok az sıvı yağda, suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenir. Tuzu ve karabiberi eklenir. Fırın kaplarına paylaştırılır. Üzerine sıvı krema gezdirilip fırına sürülür. Üzeri kızarınca alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.

8 yorum:

  1. Çok severim kremalı mantarı. Et yemeklerin de de makarnada da süper olur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. mantarı her haliyle yiyenlerdenim şık bir sun um olmş ellerin der görmesin canım

    YanıtlaSil
  3. Firinda da harika olmustur canim, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  4. herkese çok teşekkürler. görüntüden de anlaşıldığı üzere mantarlar pişerken kararmaktan kurtaramadım ama tadı nefisti.

    YanıtlaSil
  5. mantar yemekten asla usanmam ben çorbasında krema kullanırım ama böyle hiç denemedim merak ettim doğrusu....

    YanıtlaSil
  6. mantar besleyici ve güzel olduğu için bende sık sık kullanırım ellerine sağlık bu şekildede çok güzel olmuş
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. mantarın her türlüsüne bayılırım eline sağlık canım çok leziz görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.