Ne aramıştınız

20 Mart 2012 Salı

HAMUR KIZARTMASI YA DA YOĞURTLU PİŞİ

lezzethane'den aldığım tarifle yaptım. Pazar kahvaltısında bayıla bayıla yedik. Kuşburnu marmelatıyla çok yakıştı özellikle.
Malzemeler:
1 yumurta
2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yoğurt ve yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru hazırlayalım. 10 dk kadar dinlendirip, merdaneyle yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açalım. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip kızgın sıvı yağda  kızartalım. Dikkat edelim; çabuk piştiği için fazla kararabilir. 




Not:Ortada gördüğünüz 2 tanesini, kenarlardan artan parçaların içine beyaz peynir koyarak börek şeklinde yaptım. Onlar da nefis oldu.

7 yorum:

  1. hem kahvaltılarda hem çay saatlerinde giden süper bir lezzet :))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Bu gün gördüğüm ikinci pişi valla dayanamıyorum,ekrana yapışıp kaldım :)Hafta sonu bende yapmalıyım.Ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok seviyoruz bizde ben bu aralar hazır ekmek hamurundan yaptım ama böylede yapınca daha mis olur şu ehliyet kursu bir bitse yapıcam bakalım size afiyet olsun....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok muhteremdir kendileri sıkça bizim evde de masamıza konuk olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. ancak cvp yazabiliyorum yoğunluktan. çok lezzetli bir şeymiş bu pişi. ben ilk kez yaptım ama son olmayacak gibi.

    YanıtlaSil
  6. Mmmm harika, kahvaltida beyaz peynir zeytin cay ile süper olur...Ellerine saglik canim....

    YanıtlaSil
  7. bende hic yapmiyorum pisiyi.saclarim ustum kokacak diye resmen useniyorum.bu persembe.buralar tatil.denerim artik.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.