Ne aramıştınız

13 Nisan 2012 Cuma

KIYMALI-SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI

Ev tarhanamı kendim yaptığımdan daha önce bahsetmiş, yapım aşamalarını da BURADA anlatmıştım. Farklı olarak bu kez su yerine sadece süt kullandım, kıyma ekledim. Çok çok nefis oldu. Hatta tarhananın en güzel haline ulaştım diyebilirim. 
Tarifimi sevgili  ÇAÇARON BLOG'un ev sahipliğini yaptığı ÇORBALARIMIZ etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.



Malzemeler:
5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı kadar kıyma
2 yemek kaşığı salça
5 bardak süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kıymamızı, 2 kaşık kadar sıvı yağda kavuralım. Kıymanın rengi tamamen değiştiğinde tarhanayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım. Salçayı ilave edip biraz daha çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. En son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayıp altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Ben sürekli karıştırmadığım için, dibinde biraz topaklanma oldu. Blendırdan geçirdim. İpek gibi yumuşacık bir çorba oldu.

8 yorum:

  1. bugün bende tarhana yayınladım pişti olmuşuz:)ama benimki daha farklı ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ımmm bayılırım en sevdiğim çorbalardan
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  3. sevgili hande teşekkür ederim. biz de çok seviyoruz tarhana çorbasını.
    anne eli gibi; çok besleyici olunca, çorbada ilk tercihlerden biri tarhana oluyor haliyle. eminim sizinki de çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  4. Çorban harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler sevgili elif. benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık arkadaaşım ben de sütlü tarhanayı denemiştim nefis oluyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. sütlü olması değişikmiş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canim harika görünüyor, cok besleyici cok ta güzel olmustur eminim...Ellerine saglik....

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.