Ne aramıştınız

6 Aralık 2012 Perşembe

FIRINDA ÇİPURA

Biz tadına doyamadık. Bakalım siz de beğenecek misiniz.



Malzemeler:
Kişi sayısı kadar çipura
Kuru soğan (halka halka dilimlenecek)
Yeterince sarımsak(soyulacak, doğranmayacak)
Limon (ince dilimlenecek)
Domates (dilimlenecek)
Maydanoz
Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz, su
Yapılışı:
Balıklar temizlenip iyice yıkanır. İçlerine soğan, maydanoz, sarımsak ve 2 şer tatlı kaşığı tereyağı doldurulup fırın tepsisine dizilir.

 Yeterince sıvıyağ ve tuz karıştırılıp balıkların üzerine sürülür. Limon ve domates dilimleri de döşenip tepsiye yeterince su eklenir.

 180 der.lik fırında 25-30 dk kadar pişirilir.







10 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Ben de fırında yapıyorum genelde ama hiç su koymuyorum bir de defne yaprağı çok güzel lezzet veriyor,denediniz mi bilmiyorum?

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. evet defne yaprağı çok yakışıyor ama bende kalmamıştı kullanamadım. aslında tarifte belirtsem de iyi olurmuş.

      Sil
  4. off olsada yesek
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bende böyle yapmayi cok severim cipurayi, ellerine saglik canim harika görünüyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın tatlım. bu şekilde hem pratik hem de lezzetli oluyor.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.