Ne aramıştınız

24 Ocak 2011 Pazartesi

SU MUHALLEBİSİ

Tarif Lezzet Gemisi'nden. Biz çok beğendik. İnanılmaz hafif oldu. Ama eğer siz tatlıyı çok şekerli severim diyorsanız bu tarif size göre değil. Tadanlar ve beğenenler varsa Adana yöresine ait bicinin kardeşi olduğunu hemen anlayacaktır.
Malzemeler:
Muhallebi için:
3,3 bardak süt
3,5 bardak su
1 bardak nişasta(istediğiniz çeşit olabilir, ben patates nişastası kullandım)
Şerbeti için:
1,5 bardak toz şeker
2 bardak su
1 çay bardağı gül suyu
Yapılışı:
Süt, su ve nişastayı tencereye alıp topaklanmaması için karıştırarak muhallebiyi pişirin. Ardından kalıba ya da tepsiye boşaltın. Biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletin. Şerbeti için gereken malzemeleri ısıtmadan-pişirmeden karıştırarak şekeri eritin. Muhallebiyi dilimleyip şerbeti üzerine dökün. Daha sonra muhallebiyi tabaklara alıp üzerine birkaç kaşık şerbet gezdirin pudra şekeri serperek servis yapın. 

1 yorum:

  1. Merhabalar. Bloğunuzu tesadüf eseri gördüm. Benim tarifimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Afiyetler olsun. Ben de bu hafta sonu kısmetse sizin tava pizzanızı deniycem. Evdeki pizza canavarları bayram edecek eminim. Başka lezzetlerde tekrar buluşmak dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.