Ne aramıştınız

21 Şubat 2011 Pazartesi

FIRIN POŞETİNDE BALIK

Kullandığım balığın cinsi ne bilmiyorum. Temizlenmiş olarak geldi. Kafaları yoktu dolayısıyla ama şekil olarak palamuta benziyordu. Çok lezzetli oldu ve çok da güzel pişti. Fırından çıktığında balıklar dağılıyordu neredeyse. En iyisi de ev hiç balık kokmadı.
Malzemeler:
Kişi başına 2 orta boy balık
2 adet orta boy patates (iri iri doğranacak)
2 adet soğan (iri iri doğranacak)
2 adet havuç (iri iri doğranacak)
Birkaç diş sarımsak (tüm olarak)
2-3 tane limon (ince dilimlere ayrılmış olacak)
2-3 kaşık sıvı yağ
Tuz, baharatlar (ben karabiber, kırmızı toz biber, az birşey kekik ve yenibahar kullandım)
Yapılışı:
Sebzeleri hazırlayıp baharatlar, tuz ve sıvıyağ ile birlikte harmanladım. Kişi başına 2 adet balıkla birlikte fırın poşetlerine koyup 175 der.lik fırında 30 dk kadar pişirdim.

2 yorum:

  1. cinsi hiç önemli değil balık olsun yeter:)
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. balığı ben de çok severim. cinsi belki pişme süresini etkileyebilir diye düşünmüştüm. yoksa her türlü yerim yani. yeter ki çok kılçıklı olmasın:)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.