Ne aramıştınız

23 Mart 2011 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU KUSKUS

     Kuskusları bol suda haşlayıp süzdüm. Daha sonra tencereye alıp çok az sıvıyağ ile birlikte biraz çevirdim. Üzerine 2 kaşık un ekleyip karıştırarak unun her tarafa eşit yayılmasını sağladım ve 2 bardak kadar sütü yavaş yavaş döküp karıştırdım. Rendelenmiş kaşarı da ilave ettim. Kıvama geldikten sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip borcama döktüm ve 200 der.lik fırında 20 dk. kadar pişirdim.
Not: Ben beşamel sosu hazırlamak konusunda iyi değilimdir. Zira un hep topaklanır ve ben de sinir olurum. Bu tarifteki gibi yapınca topaklanma riski hiç olmuyor ve bu yüzden ben bunu tercih ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.