Ne aramıştınız

12 Temmuz 2011 Salı

LAHANA ÇORBASI

Biz beğendik ve de kapuskaya benzettik tadını. Tavsiye ederim denemenizi.
Malzemeler:
3-4 kaşık sıvıyağ
1 orta boy soğan
4–5 yaprak damarsız lahana
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
3–4 su bardağı su (ben et suyu kullandım)
Tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
Lahanaların damarlarını çıkarıp, kalan kısmı icecik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı alıp üzerine lahanaları ilave ediyoruz ve lahana yaprakları diriliğini kaybedene dek kavuruyoruz. Ardından üzerine unu ekleyip, birkaç kez çeviriyoruz. Sürekli karıştırarak suyu ekliyoruz. Tuzunu ayarlayıp 15–20 dakika pişirelim. Bu arda bir kapta yumurta sarısını ve sütü çırpıp sürekli karıştırarak ve azar azar çorbaya ilave ediyoruz. Çorbanın üzeri göz göz olana kadar, karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kaselere alıp üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapıyoruz. 

2 yorum:

  1. bir defa yaptım ve evdekiler pek sevmedigi için bir daha denemedim.ama bu tarifle bir daha yapayım belki seferler.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler eylem. umarım dener ve beğenirsiniz ailece.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.