Ne aramıştınız

22 Temmuz 2011 Cuma

SULTAN SARMASI

Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 bardak un
Yeterince kakao (markalara göre verdiği renk değişebiliyor)
Yeterince toz şeker (ben çok şekerli sevmediğim için azar azar ekliyorum. Miktar zevkinize kalmış)
1 kaşık tereyağı
Krem şanti için:
2 pkt toz krem şanti
1 bardak soğuk süt
Dış kaplaması için: Bol miktarda hindistan ceviz (aslında sevmiyorum hindistan cevizini ama en güzel görüntüyü de o veriyor kakaolu tatlılarda)
Yapılışı:
Öncelikle tepsimizin tabanını, boşluk kalmayacak şekilde hindistan ceviziyle kaplayıp bir kenarda bekletelim. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp, ocağın altını çok açmadan sürekli karıştırarak pişirelim. Yeterince kıvam alıp göz göz kaynayınca ocağı kapatalım, tereyağını ekleyelim ve mikserle 10 dk kadar çırpalım. Ilımış olan muhallebiyi yavşça hindistan cevizinin üzerine yayalım. Buzdolabında birkaç saat soğutalım.
Bu arada krem şantiyi de sütle çırpı dolapta soğutalım.
Yeterince toparlanmış olan muhallebinin üzerini krem şantiyle kaplayıp istediğimiz boyutta dilimleyelim ve rulo yapalım (ben büyük fırın tepsisine dökmüştüm. 12 rulo çıktı).

6 yorum:

  1. srin serin ne iyi olmuştur ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bir defa yapmıştım ve bayıla bayıla yemiştik.aklıma getirdigin iyi oldu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Ya o kadar güzel görünüyor ki hiç mutfakta acemi birinin olduğunu göstermiyor sanki. Ellerine sağlık bende bloguma beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim böyle düşündüğünüze çok mutlu oldum. blogunuza mutlaka geleceğim.

    YanıtlaSil
  5. ayyy ne zamandir da yapmamistim, cok guzel gorunuyor!

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.