Ne aramıştınız

5 Eylül 2011 Pazartesi

KÖFTE KAPLI PATLICAN

tazenane.blospot'tan aldığım tarifi kendimce bazı değişiklikler yaparak denedim. Sonuç hiç fena değildi ama ben sadece fırında pişirdiğim için biraz kuru oldu. Bir dahaki sefere kesinlikle kızartarak pişirmeye karar verdim. Tarifi aynen kopyalıyorum:
 Malzemeler:8 tane patlıcan
1 tavukgöğsü
1 tane haşlanmış patates
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için:

sıvıyağ
sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Kızartıp havlu kağıdın üzerine alın. Tavukgöğsünü robotta çekin içine ekmek içi, haşlanmış patates, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip köfteyi hazırlayın. Sekiz parçaya ayırın. Kızarmış patlıcanları köfteyle kaplayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için sarımsakları ezin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri katın. Tuzunu ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlıcanları servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.

3 yorum:

  1. uzun süredir denemek istediklerim arasındaydı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. mutlaka ama mutlaka kızartarak yapmayı unutma. yoksa kuru olur benimki gibi.

    YanıtlaSil
  3. Bende hep tavuk lkıymasıyla yaparım vede çok beğenilen lezzetler arasındadır Kıymalada tadı başka olur ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.