Ne aramıştınız

5 Eylül 2011 Pazartesi

MİLFÖYDEN KOLAY ŞÖBİYET




yeşilmutfaktanlezzetler.blogspot'tan esinlenerek yaptım. Eşim ve oğlum bayıldılar. Küçük kare borcama yapmıştım ilk denememde ve baba-oğul yarı yarıya paylaşıp bitirdiler. Onun üzerine 2 kez daha yapmak zorunda kaldım.
Malzemeler:
Milföy hamuru
Tereyağı
Kaymağı için:
2 bardak süt
4 kaşık irmik
Şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
1-2 dilim limon
Yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alıp şerbeti kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İrmik ve sütü tencereye alıp koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak kaymağımızı pişiriyor ve onu da soğumaya bırakıyoruz.
Milföyleri 4'e bölüp herbirinin ortasına kaymaktan yeterince koyup (1,5 çay kaşığı kadar olursa tam oluyor) milföy karelerinin karşılıklı iki köşesini bir araya getirip hafif sıkarak yapıştırıyoruz. Çok az yağladığımız tepsiye, köşeler hafifçe birbirinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz. 175-180 der.de milföyler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
Not: Ben şerbetlemeden önce şöbiyetten 2 tane ayırıp üzerlerine pudra şekeri serpip yedim. Çok hafif ve çok güzel oldu. Benim gibi fazla tatlı sevmeyenler bu şekilde yiyebilir.

3 yorum:

  1. bende yaptım gerçekten harika oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. sağolun arkadaşlar. haticeciğim yazdığım gibi eşim ve oğlum bayıldılar. tekrar yapacaktım ama milföy kalmadı :) eşim hemen atılıyor ben sana alırım diye :))

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.