Ne aramıştınız

30 Mart 2012 Cuma

TARHANALI-BULGURLU-PİRİNÇLİ MERCİMEK ÇORBASI

Farklı, yumuşacık ve sıcacık bir çorba. Onu da eklesem, bunu da eklesem, biraz da tarhana koysam, vs. derken yepyeni bir lezzet çıktı ortaya.


Malzemeler:
1 çay bardağı sarı mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
½ çay bardağı pilavlık bulgur
½ çay bardağı pirinç
5-6 parça Maraş tarhanası
2 kaşık salça
1 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak 
Tuz
Üzerine:
Sumak
Yapılışı:
Öncelikle tahılları yıkayıp süzdüm. Ardından soğan ve sarımsağı incecik doğradım. Düdüklü tencerede, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurdum. Üzerine yıkanmış olan tahılları ve tarhanayı ekleyip birkaç kez çevirdim. Salçayı da ekleyip, tuzunu ayarlayıp 1,5-2 lt su ilave ettim ve kaynamaya bıraktım. Kaynadıktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp 40 dk kadar pişirdim. Açtığımda tüm tahıllar ezilmiş, güzel bir kıvam almıştı. Sıcak olarak ve üzerine sumak serperek servis yaptım.

4 yorum:

  1. eline sağlık canım insanın böyle kendinin bikaç bişeyi birleştirerek ortaya güzel bir şey çıkarması hoş oluytor zaten yaptığımız her türlü tarif insanların buluşlarıyla ortaya çıkmış sende bak bunu buldun ama adına mutlaka tarhanayıda kat ben deneyeceğim merak ettim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz için çok teşekkür ediyorum pozitif pembe. aslında tarhanayı da çorbanın ismine eklemeyi düşünmüştüm de çok uzun ve abartı gelmişti bana. şimdi böyle bir yorum geldiğine göre demek ki o kadar da abartı olmayacak. hemen değiştiriyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir tarif olmuş. Hepsini koymayı akıl etmiştim de tarhana fikrine bayıldım.
    Üzerine bolca da acı kırmızıbiber. Of, of.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. sevgili bülbülünyeri çok teşekkür ederim.benim de öyle birden aklıma esti işte tarhanayı eklemek.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.