Ne aramıştınız

11 Mart 2012 Pazar

YAĞLAMA



Kayseri'ye özgü bir yemekmiş bu. Tabi lavaşı da evde hazırlanmak şartıyla. Ama tembel ben onunla uğraşmadım ve hazır lavaş kullandım. Bu nefis ve doyurucu yemeğin, benim kullandığım malzemelere göre tarifi ise şöyle:
Malzemeler:
4 adet lavaş
200 gr kadar kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1-2 kaşık salça
Tuz, baharat (karabiber ve toz zencefil kullandım)
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Kıymayı, bir miktar sıvı yağ ile kavuralım. Rengi tamamen değiştiğinde, ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.Salça ve domatesi ekleyip hep beraber pişirelim. Kıvamı en üstteki fotoğrafta olduğu gibi olacak. Bunun için gerekirse biraz su ekleyelim. En son tuzunu ve baharatını ayarlayıp altını kapatalım. Soğumadan, tepsiye aldığımız lavaşın üzerine yeterince kıymalı harç yayalım. Kıymalı harç ve lavaşlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım (en üstte harç olacak). Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dilimleyerek servis yapalım.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık yağlama harika bir lezzet sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglık canım duymustum ama genüz tadamadım:|.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sevgili
    özgen
    fatoş
    turuncu tatlar
    selen
    hepinize çok teşekkür ederim. ben de ilk kez yaptım ve özellikle de eşim bayıldı lezzetine. ama lezzetini ortaya çıkaran asıl şey sarımsaklı yoğurt. denerseniz, şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım.
    Ben bu lezzeti kreple yapmıştım.Bence de sarımsaklı yoğurtla nefiss oluyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler sevgili sevalce lezzetler. valla krep de iyi fikirmiş. o şekilde de denemek lazım diyeceğim ama tembelliğim tutmazsa tabi :)

    YanıtlaSil
  7. Aynen ben de yaglamayi cok severim ama lavasini yapmak zor gelirdi .Oyüzden hazir lavasla cözümü buldum .Kisa sürede hazir, bol sarmisakli yogurtla da kurtarici bir aksam yemegi oluyor..Sevgiler ozgurtatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.