Ne aramıştınız
11 Mart 2012 Pazar
YAĞLAMA
Kayseri'ye özgü bir yemekmiş bu. Tabi lavaşı da evde hazırlanmak şartıyla. Ama tembel ben onunla uğraşmadım ve hazır lavaş kullandım. Bu nefis ve doyurucu yemeğin, benim kullandığım malzemelere göre tarifi ise şöyle:
Malzemeler:
4 adet lavaş
200 gr kadar kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1-2 kaşık salça
Tuz, baharat (karabiber ve toz zencefil kullandım)
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Kıymayı, bir miktar sıvı yağ ile kavuralım. Rengi tamamen değiştiğinde, ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.Salça ve domatesi ekleyip hep beraber pişirelim. Kıvamı en üstteki fotoğrafta olduğu gibi olacak. Bunun için gerekirse biraz su ekleyelim. En son tuzunu ve baharatını ayarlayıp altını kapatalım. Soğumadan, tepsiye aldığımız lavaşın üzerine yeterince kıymalı harç yayalım. Kıymalı harç ve lavaşlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım (en üstte harç olacak). Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dilimleyerek servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık yağlama harika bir lezzet sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglık canım duymustum ama genüz tadamadım:|.
YanıtlaSilEllerinize saglik...
YanıtlaSilSevgiler
sevgili
YanıtlaSilözgen
fatoş
turuncu tatlar
selen
hepinize çok teşekkür ederim. ben de ilk kez yaptım ve özellikle de eşim bayıldı lezzetine. ama lezzetini ortaya çıkaran asıl şey sarımsaklı yoğurt. denerseniz, şimdiden afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen bu lezzeti kreple yapmıştım.Bence de sarımsaklı yoğurtla nefiss oluyor.
Sevgiler...
teşekkürler sevgili sevalce lezzetler. valla krep de iyi fikirmiş. o şekilde de denemek lazım diyeceğim ama tembelliğim tutmazsa tabi :)
YanıtlaSilAynen ben de yaglamayi cok severim ama lavasini yapmak zor gelirdi .Oyüzden hazir lavasla cözümü buldum .Kisa sürede hazir, bol sarmisakli yogurtla da kurtarici bir aksam yemegi oluyor..Sevgiler ozgurtatlar.blogspot.com
YanıtlaSil