Ne aramıştınız

4 Nisan 2012 Çarşamba

KATMER POĞAÇA

Bu tarifteki miktarlarla 10-12 adet poğaça çıkıyor. Yani öyle çok bereketli bir hamur olmuyor. 

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/ çay bardağı kadar ılık su
1 yaş maya
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına:
Tereyağı
İçine:
Beyaz peynir
Yapılışı:
Mayayı ılık suyla eritelim. Hamurun diğer malzemelerini de ekleyip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayıralım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürelim. Hamurları üst üste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayalım (en üsttekine yağ sürmeyelim). Üst üste dizilmiş hamurları merdaneyle, fazla ezmeden 60-70 cm çapında açalım. Üçgen şeklinde kesip, arasına peynir koyarak sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış tepsiye dizip 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 der.lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

2 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.