Ne aramıştınız

29 Şubat 2016 Pazartesi

KIYMALI PEYNİRLİ KARNABAHAR ŞEYSİ :) (İSİM BULAMADIM)

Nefis bir lezzet. Karnabaharı bu kez farklı bir şekilde pişireyim diye düşünürken onu da ekleyeyim, şu da yakışır, bunu da koymalıyım şeklindeki kafa karışıklığını gideremedim ve aklıma gelen her şeyi ekledim, çok da iyi yaptım :) Çayın yanına ikramlık bile olur bence. İçine arzuya göre yeşillik eklenip, üzerine sarımsaklı yoğurt da koyulabilir. Ama maalesef fotoğraf çekemedim.

Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
250 gr kıyma
1 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
3 yumurta
1/4 kalıp beyaz peynir
4-5 kaşık lor
4 kaşık un
Sıvı yağ
Tuz
Baharatlar (karabiber, zencefil, zerdeçal, kekik kullandım. Özellikle kekik çok yakıştı)

Yapılışı:
Karnabaharı, 1/2 çay bardağı kadar su eklediğim tencerede, ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirdim.
Kıymayı ayrı bir tencerede kavurdum. Soğan ve sarımsağı ekleyip azıcık da su ilave ederek iyice pişirdim.
Kendi buharıyla pişen karnabaharı peynirle birlikte iyice ezip unu, loru ve çırptığım yumurtaları ekledim. Tuzunu ayarlayıp baharatları ve kıymalı harcı da ekleyip iyice karıştırdım. Tepsiye yaydım. Fırını 180 der.ye ayarlayıp pişirdim (fırını önceden ısıtmadım). Dilimleyip sıcak sıcak servis yaptım.

4 yorum:

  1. Ben genelde baharatlı kavurma şeklinde yapıyorum karnabaharı ama eminim böyle de çok güzel olmuştur :)

    YanıtlaSil
  2. Hem de çok güzel oldu. Yorumunu için tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hem de çok güzel oldu. Yorumunu için tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.