Ne aramıştınız

11 Aralık 2011 Pazar

AŞURE-2011

Aşurenin tarifi burada: http://mutfaktakiacemi.blogspot.com/2010/12/asure-bu-hafta-sonu-hayatmda-ilk-kez.html . geçen yılkinden farklı olarak bu yıl 1 adet küp doğranmış ayva ve 1 adet havuç rendesi ekledim. havuç rengini hafiften sararttı. fotoğrafta belli olmamış ama bu renk çok hoşuma gitti. tavsiye ederim.

PALAMUT BUĞULAMA

Malzemeler (ölçüler kişi sayısına göre değişir):
Palamut (temizlenip halka halka doğranmış)
Patates
Kuru soğan
Limon
Domates
Salça
Tuz, baharat
Su
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patates, soğan, limon ve domatesler halka halka doğranır. Fırın önceden 190 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Fırın tepsisine, en altta patates olmak üzere  palamut, soğan, limon, domates sırasıyla malzemeler dizilir. 1 kaşık salça, 1 bardak su, yağ, tuz ve baharatlar, salça ezilecek şekilde karıştırılıp tepsideki malzemelerin üzerine yayılır. Tepsinin üzeri, malzemelerle temas etmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatılıp tüm malzemeler yumuşayana kadar fırında pişirilir.

LİMONLU SÜTLAÇ

Bu tarif garantili. Kıvamı, lezzeti harika oluyor.
Malzemeler:
1/2 bardak pirinç
1,5 bardak su
1 lt süt
1 bardak şeker (şeker miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir)
2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday nişastası kullandım)
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Öncelikle pirinçler yıkanır ve 1,5 bardak suyla, suyu çekene kadar haşlanır. Bir kenara alınır. Süt ve şeker ocağa alınır ve 5 dk kaynatılır. Pirinçler eklenip 5 dk daha kaynatılır. Nişasta, az suyla ezilip azar azar ve karıştırarak kaynayan karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi de eklendikten sonra, kıvamını alan sütlacın altı kapatılıp kaselere paylaştırılır.