Ne aramıştınız

7 Şubat 2012 Salı

KIYMALI-SEBZELİ MEKSİKA FASULYESİ

Denenmesi gereken lezzetli bir yemek. Benim gibi kuru fasulye sevmeyenler için de iyi bir alternatif ayrıca.
Malzemeler:
1 bardak meksika fasulyesi (kuru haliyle)
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
200 gr kadar kıyma
Arzu edilen miktarda salça
Tuz, baharatlar (karabiber ve kimyon kullandım)
Sıvıyağ
Yapılışı:
öncelikle fasulyeleri yıkayıp haşlayalım. Onlar haşlanırken sebzelerimizi hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Sarımsakları ince ince doğrayalım. Havuçları ve patatesleri soyup istenen irilikte doğryalım. Kıymamızı sıvıyağ ile birlikte tencereye alıp kavurmaya başlayalım. Rengi değişince (tam pişmesini beklemeden) soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Salçamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim. En son havuç ve patatesleri ekledikten sonra birkaç kez çevirip üzerine 1/2 bardak kadar su ilave edip kapağını kapatalım. Haşlanan fasulyeleri süzüp, rengi çıkmayana kadar yıkayalım. Kıymalı harcın üzerine ekleyelim. Bir miktar su ilavesiyle ve tuz ve baharatların ayarlanmasıyla tencerenin kapağını kapatıp birkaç taşım kaynamasını ve lezetlerin birbirine karışmasını sağlayalım.

5 yorum:

  1. bizim evde haftada bir muhakkak bakliyat yemekleri pişer.ama bu şekilde farklı geldi gözüme.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. sevgil bir kase lezzet, elif, eylem sağolun arkadaşlar.
    tombul tarifler, bu nazik davet için çok teşekkür ederim. ilk fırsatta katılacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler canım. gerçekten harika oluyor tadı.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.