Ne aramıştınız

21 Şubat 2012 Salı

DOLMA İÇİ ÇORBASI



Artan sarma-dolma harçlarını değerlendirmek için lezzetli bir çözüm. Ben artan harçları ya böyle çorba yaparım ya da pilav gibi pişiririm. Hemen kullanmayacaksam dondurucuya koyarım.

Çorbanın yapılışı çok pratik ve bir o kadar da lezzetli oluyor. Hele de harcınız kıymalıysa…
Yeterince suyu tencereye koyup, kaynadıktan sonra dolma harcını atıyorum içine. Pirinçler-bulgurlar(dolma harcı için hangisi kullanılmışsa yani) ve kıyma iyice piştikten sonra üzerine kuru nane serpiyorum. Bol limon suyu eşliğinde sıcak sıcak afiyetle içiyoruz çorbalarımızı.

2 yorum:

  1. ne güzel bir fikir.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler sevgili umutlu hayat. kalan malzemeleri değerlendirmek beni hep mutlu etmiştir. çorba hali de sıcak bir mutluluk.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.