Ne aramıştınız

22 Eylül 2010 Çarşamba

BONİBONLU KURABİYE


Yine bir forumdaki arkadaştan aldığım tarif. Oğlum bayılarak yedi. Ben margarin yerine aynı ölçüde tereyağı kullandım. Hamuru kalıpla kestikten sonra (yağı yumuşadığı için) tezgahtan almakta zorlandım ve bazılarının şekli bozuldu. En iyisi bu hamuru içine buz ya da soğuk su koyulan merdanelerle açmak ya da 15 dk kadar buzdolabında dinlendirip ondan sonra şekil vermek.
Malzemeler:
1/2pk margarin
1su b. pudra şekeri
1yumurta sarısı
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
2 bardak un
Yapılışı:



Tüm malzemeyi yoğurup 2-3mm kalınlığında açıyoruz. Kalıplarla kesip ortalarına bonibon batırıyoruz. 160-170 der.de 10 dk pişiriyoruz.

1 yorum:

  1. çok şeker gözüküyorlar margarin yerine tereyağ kullanmak en güzeli ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.