Ne aramıştınız

21 Eylül 2010 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI(TEK KİŞİLİK PORSİYONLAR)


Yine bir forumdaki arkadaşımdan aldığım bir tarif. Tarifin orijinalini yazıyorum ama irmik miktarının biraz azaltılabileceğini düşünüyorum. Yani lezzeti çok iyi oldu ama irmiği fazla yoğun oldu. Tarif:
Malzeme:
12 corba kasigi irmik
14 corba kasigi seker
1 lt sut
vanilya (pistikten sonra)
Yapılışı:
Tüm malzemeyi ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıdıktan sonra içine vanilyayı ekleyin. Sonra kalıp olarak ne kullanmak istiyorsanız sudan geçirip tatlıyı kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra budolabına alın. Servis yapacağınız zaman tabağa ters çevirip üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Ben hazır çikolatalı sos (toz olandan) alıp pişirdim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.