Ne aramıştınız

21 Eylül 2010 Salı

İNCİRLİ TATLI

Bu Portakal Ağacı'nın tarifi. Bir forumdaki arkadaş sayesinde haberdar oldum. İncir çekirdeklerinin ağızdaki çıtır çıtır lezzeti süper. Gerçekten pratik ve leziz bir tat. En zor tarafı kremasını pişirirken sürekli karıştırmak zorunda olmak. Şiddetle tavsiye ediyorum.Tarif şöyle:
Malzemeler:Kek için:6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış( ben 10 adet kullandım)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe( bu ölçü bana biraz fazla geldi. kahve tadını çok sevmeyenler için yarım kaşık da yeterli olacaktır)
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi için:2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet toz krem şanti

Yapılışı:Keki hazırlamak için önce incirleri küçük küpler halinde kesin ve ılık suda bekletin. Sonra yumurtalar ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip biraz karıştırın, en son ceviz içi ve dibe çökmemesi için unlayarak incirleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hazır olan karışımı yağlanmış kare borcama alın ve önceden 160 derecede ısınmış fırınınızda yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekiniz pişerken krem şanti ve margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Ocaktan almadan hemen önce margarini ekleyin ve karıştırın, ocaktan aldıktan 5 dakika sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra su, nescafe ve şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün. 5 dakika daha bekleyip muhallebiyi de üzerine yayın ve en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servisini yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.